Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Ана Лалић: На мене је отворен лов, настављам да радим као до сада
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

03. 05. 2020.

Аутор: Ђорђе Насковић Извор: Н1

Ана Лалић: На мене је отворен лов, настављам да радим као до сада

Новинарка портала Nova.rs Ана Лалић за Н1 каже да ће након привођења због текста о стању у Клиничком центру Војводине, а затим и бушења гуме на њеном аутомобилу, још одлучније да настави да ради као до сада.

"Неко има проблем са истином коју ми објављујемо" каже Лалић, док уредништво портала Nova.rs истиче да ће државу и највише функционере Србије сматрати одговорним "уколико се нешто догоди било ком члану редакције".

"Полиција је закључила на лицу места, али свакако се спроводи истрага, да постоји могућности или да ми је неко потурио тај метални предмет буквално под точак тако да оног момента када кренем морам да га прегазим јер се стварно јако дубоко забио у гуму. Друга могућност је да је то нека случајност у коју тренутно чак и они и мало ко верује с обзиром на све што ми се дешава у задњих месец дана и на све претње са разних страна, што путем друштвених мрежа, што преко редакције, што чак и на улици. Тако да су стварно врло озбиљно приступили томе", рекла је Лалић.

Новинарка портала Nova.rs је ухапшена 1. априла, неколико сати након објаве текста о стању у Клиничком центру Војводине, да би пријава за кривично дело изазивање панике и нереда крајем месеца била одбачена. Након свега, она каже да ће наставити да ради као и до сада.

"Просто нема назад сад. Ок, ухапшена сам, ослобођена сам, на тапету сам, на мене је отворен лов. Значи, даље нема. Они раде своје, ја настављам да радим своје и засита сам можда чак само одлучнија да радим баш зато што су све ово показатељи да неко има проблем са истином коју ми објављујемо. И мени су сви ови и те поруке и та гума заправо показатељи неког њиховог страха и панике него што ја треба да будем у страху и паници", додаје Лалић.

Уредништво портала Nova.rs наводи да нема никакве дилеме да је овај догађај повезан са радом Ане Лалић и истиче да то показује какво је стање слободе медија у Србији.

"Зашто смо рекли да ћемо државу држати одговорном за то, зато што је управо премијерка Ана Брнабић на РТС изјавила да је Ана Лалић у тексту о стању у Клиничком центру Војводине слагала, да је лагала. Назвала је лажовом на телевизији на јавном сервису и није нашла за сходно после тога да се извини. Након те изјаве Ане Брнабић су кренули режимски медији да нас оптужују за лажне вести, да колегиницу Лалић оптужују да је слагала, да није професионално извештавала и онда самим тим ставовима који су изношени охрабрили су свакакве неке друге људе и факторе да пљују по нама, да нас прозивају по друштвеним мрежама, да нам шаљу увредиљиве и претеће поруке, итд. итд", каже уредник информативне редакције Nova.rs Ратко Фемић.

Портал подсећа да је Ани Лалић пробушена гума дан пошто је послала питања покрајинском секретару за здравство Зорану Гојковићу о нагодби коју је својевремено направио с Тужилаштвом због фалсификовања лекарског уверења.

"С обзиром на то да се ситуација шаблонски понавља, ова два догађаја морамо повезати. Ана је већ једном добила опомену", подсећа уредништво портала Nova.rs.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси