Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  „Јединство“: Осуђујемо бруталне претње нашој новинарки Ради Комазец
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

03. 05. 2020.

Извор: Јединство

„Јединство“: Осуђујемо бруталне претње нашој новинарки Ради Комазец

Најоштрије осуђујемо бруталне претње упућене нашој новинарки Ради Комазец, путем друштвене мреже Твитер, а које је изазвала емисија “Утисак недеље”, где нашу новинарку називају погрдним именима. Етикетирајући је као “зло у новинарству”, цртају јој мету на челу и доводе у животну опасност .

Свесни, да смо суочени са бесрамном изневереношћу основних новинских принципа и покушајима компромитације наше новинарке, иначе беспрекорног медијског прегаоца већ више од две деценије, афирмисаног борца за новинске и сваке друге слободе, позивамо новинска удружења и све часне колеге да се супроставе острашћеним новинарским пропагандистима, који не презају ни од чега да своје колеге, који не мисле као они, нападају, вређају и угрожавају.

Бездушни твитераши, оркестрирано упућују данима најдрскије и најбезочније увреде и директно насрћу на безбедност наше новинарке.

Зар смо и то дочекали да се листу “Јединство”, који опстаје деценијама на косовској ветрометини и нашој храброј новинарки Комазец која преживела два прогона, са ужасним изливом мржње прети нестанком у главном граду. Опстајемо деценијама у непријатељском окружењу као и народ којем служимо и поручујемо им да неће спречити непристрасне и храбре новинаре “Јединства”, ни у Београду ни на Косову и Метохији да обављају своју часну дужност у јавном интерсу српског народа на КиМ.

Дубоко уверени да овакви изливи мржње према нашој храброј и часној новинарки спадају у корпус бешчашћа и кривичног дела, са којим се не може полемисати, позивамо српску јавност да осуди овај гнусни чин, а надлежне државне органе да раде свој посао.

Ово је пошаст против које се Србија мора изборити.

Редакција листа “Јединство”

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси