Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  УЗУЗ: Нападнут кикиндски новинар док је снимао бакљаду
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

02. 05. 2020.

Аутор: Бета Извор: Данас

УЗУЗ: Нападнут кикиндски новинар док је снимао бакљаду

Новинар кикиндског Радија „ДИР“ Дарко Варађанин нападнут је док је снимао групу грађана која је у том граду са озвучења пуштала поруке против опозиције, саопштило је Удружења за заштиту уставности и законитости (УЗУЗ).

У четвртак увече око 20.30 Варађанину је непозната особа ударцем из руку избила телефон док је са својим колегом снимао окупљање, иако је имао дозволу за снимање, додаје се у саопштењу.

На снимку који је Радио „ДИР“ доставио УЗУЗ-у се види да на упозорење новинара нападач одговора псовком, а удружењу грађана је достављена и службена белешка коју је полиција саставила поводом тог случаја.

„Очигледно је да организоване бакљаде у време политичког часа представљају кршење забране окупљања, да постоји очигледна злоупотреба јавних ресурса, али се врши и неовлашћено коришћење приватне имовине организованим бакљадама на приватним зградама чиме се нарушава јавни ред и мир, али и изазива општа опасност“, додаје се у саопштењу.

УЗУЗ оцењује да постоји недозвољени утицај на полицију и тужилаштво, који „не реагују на кршење закона“.

„Монопол државне силе који у свакој правној држави поседују искључиво јавно овлашћени органи, нарушен је постојањем навијачких и страначких група које су изузете из закона. Посебно забрињава немогућност државних органа да заштите грађане и њихова права, као и учестали напади на новинаре“, саопштио је УЗУЗ.

 

 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси