Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Ани Лалић, новинарки Nova.rs, исекли гуму на аутомобилу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

01. 05. 2020.

Аутор: Тања Миловановић Извор: Nova.rs

Ани Лалић, новинарки Nova.rs, исекли гуму на аутомобилу

Напади на нашу колегиницу, новинарку портала Nova.rs Ану Лалић, не престају од момента када је била ухапшена због писања о стању у Клиничном центру Војводине, а последњи у низу догодио се јутрос, након што јој је неко пробушио гуму на аутомобилу у Новом Саду. Лалићева се тренутно налази у полицијској станици и даје изјаву поводом овог догађаја.

Новинарка портала Nova.rs, која се на мети оркестрираних напада налази већ недељама, каже да је јутро око 11 сати кренула на терен својим аутомобилом, када је установила да јој је неко пробушио гуму.

“Јутрос сам око 11 сати кренула на терен новинарским послом, ушла у двориште своје зграде где нам се налази паркинг и села у аутомобила и кренула. Тада сам чула звук како нешто гребе по бетону. Зауставила сам аутомобил и изашла из возила, када сам иза задње леве гуме видела да вири комад метала. Покуашала сам да га извучем, али је био дубоко усађен”, каже Лалићева.

Како наводи, с обзиром да аутомобил пет дана није померала из дворишта и чињенице да се већ недељама налази на мети разних претњи и напада, одлучила је да, уз консултацију са својим адвокатом, цео случај пријави полицији.

“Полиција је обавила увиђај и прегледали су мој аутомобил, као и цело двориште како би евентуално видели да ли је поменути предмет можда могао да се сам од себе зарије у гуму. Ипак, нису пронашли ништа. Након тога су дошли криминалистички техничари, који су извукли комад оштрог метала из моје гуме. Оно што је битно јесте да постоји видео надзор у згради и полиција је затражила од председника кућног савета да се прегледају све камере уназад пет дана, колико нисам померала аутомобил из дворишта”, наводи наша новинарка.

Како додаје, жели да верује да је ово случајност, али с обзиром на све што јој се дешава у протеклом периоду, плаши се да ово само наставак напада који на њу трају већ недељама.

“Нисам хтела да се излажем ризику и прећуткујем овај детаљ и стога сам цео случај пријавила полицији. Осећам се констатно у приправности да нешто може да ми се догоди због свега што се дешава и стално сам у грчу”, каже Лалићева и додаје да ће након истраге бити познате све околности овог случаја.

Иначе, и средином прошлог месеца новинарка портала “Nova.rs” нашла се на удару непознатих особа, које су платиле оглас са позивом на њен линч.

Подсетимо, наша новинарка Ана Лалић приведена је 1. априла у ПУ Нови Сад и одређено јој је задржавање од 48 сати због наводног дизања панике и узбуњивања јавности, након што је против ње Клинички центар Војводине поднео пријаву. Поменути текст под називом “КЦ Војводине пред пуцањем: Без заштитних за медицинске сестре“, због кога је КЦВ поднео пријаву, тиче се услова рада медицинског особља у тој установи. Ипак, крајем априла из Основног јавног тужилаштва у Новом Саду саопштено је да је поменута кривична пријава одбачена.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси