Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Новинарка: Подаци у Нишу су се прикривали, сада нико ни у шта више не верује
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

29. 04. 2020.

Извор: Н1

Новинарка: Подаци у Нишу су се прикривали, сада нико ни у шта више не верује

У Нишу од самог почетка постоји проблем са бројем оболелих и преминулих, каже за Н1 дописница агенције Бета из Ниша Биљана Љубисављевић. Она подсећа да је последња информација коју су новинари у Нишу званично чули када је једна докторка нишког Дома здравља преминула и да се од тада више нико није оглашавао.

Тек прошле недеље је епидемиолог Бранислав Тиодоровић саопштио да је у Нишу преминуло 27 особа, плус пет особа из Геронтолошког центра. Број преминулих корисника те социјалне установе у међувремену је повећан на 41.

„Незванично знамо да нису преминули у два дана. Вести о преминулим људима се не саопштавају, а Ниш није превелики град, сви кад тад сазнају. Тек пре два дана је саопштено да је 37 корисника преминуло“, каже новинарка Бете.

Подсећа да је општепознато да је вирус јако опасан за старије, и да не види разлоге да се подаци о оболелима и преминулима крију. Од првог дана је требало јасно комуницирати све те информације, каже Љубисављевић.

„Јасно је сада да су се подаци прикривали, сада нико ни у шта више не верује. Нико ништа у Нишу није саопштавао. Сигурно се крије број преминулих, нико тако нешто не сме да каже“, каже она.

Подсећа да Градски штаб не саопштава број оболелих, а да се прес конференције не одржавају.

„Имамо саопштења на градском сајту. Конференције су ретке, градоначелник и његови сарадници нису надлежни. Како су то надлежни други градоначелници у другим градовима“, пита се Љубисављевић.

Међу корисницима Геронтолошког центра у Нишу преминуо је 41 пацијент од 186 корисника који су хоспитализовани. Најпре је саопштено да су многи имали благе симптоме, али се на крају за многе испоставило да није тако.

Највећи број жртава од коронавируса су старији, закључила је Љубисављевић.

Видео прилог Н1

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси