Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Бироди: Кризни штаб највише о епидемији на ТВ, Влада заступљена више од Вучића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 04. 2020.

Извор: Бета

Бироди: Кризни штаб највише о епидемији на ТВ, Влада заступљена више од Вучића

У ТВ прилозима у Србији о епидемији ковид-19 најзаступљенији је био Кризни штаб за борбу против епидемије, а Влада Србије је по први пут по заступљености била испред председника Србије. То је утврдио Биро за друштвена истраживања (Бироди) мониторингом од 16. до 31. марта на телевизијама с националном фреквенцијом и ТВН1.

По заступљености на тим телевизијама председник Србије и Српске напредне странке (СНС) Александар Вучић је са укупно 15.050 секунди био више од 63 пута више заступљен од најбоље заступљеног лидера опозиције Драгана Ђиласа, који је имао укупно 237 секунди у програмима свих телевизија.

Вучић је од Владе Србије био више заступљен само на РТС-у, где је у наведеном периоду, имао 4.661 секунди у програму, на тему епидемије корона вируса.

У 15 дана друге половине марта, на тему изношења информација, података, планова и описа стања поводом епидемије највише времена на свим посматраним телевизијама имала је Влада Србије, укупно 19.755 секунди.

На другом месту по заступљености на свим посматраним телевизијама у том периоду био је Кризни штаб за борбу против епидемије са укупно 18.245 секунди у програмима.

Председник Србије је на свим телевизијама које су обухваћене истраживањем био заступљен укупно 15.370 секунди, и на трећем је месту по укупној заступљености, док је председница Владе Србије Ана Брнабић четврта са укупно 10.278 секунди.

По мониторингу истраживања Биродија на телевизијама се о епидемији говорило укупно 63.648 секунди, а председник, премијерка и Влада Србије, као и Кризни штаб, највише времена су имали на телевизији Пинк – сви укупно 27.068 секунди у програму.

Вучић је по заступљености у програмима телевизија у вези с епидемијом највише времена добио на ТВ Пинк - 6.606 секунди, а најмање на ТВН1 – 921 секунду.

Брнабић је такође највише времена имала на ТВ Пинк - 4.832 секунди, а најмање на ТВ Б92, где је на тему епидемије корона вируса имала 296 секунди у програму.

Влада Србије имала је такође највише простора на ТВ Пинк - 6.132 секунди, а чланови Владе су на тему епидемије корона вируса најмање били заступљени на ТВН1 - 1.792 секунди.

И републички Кризни штаб за борбу с епидемијом је у посматраном периоду највише времена имао на ТВ Пинк - 9.499 секунди, а најмање на ТВ Б92 – 914 секунди.

На другом месту по времену у програму за извештавање о епидемији, иза ТВ Пинк је РТС са укупно 12.090 секунди програма у посматраних 15 дана.

ТВ Хепи је била на трећем месту са 7.836 секунди.На четвртом месту по времену које су посматрани учесници добили на тему епидемије је ТВ Прва (сви укупно 7.001 секунд програма), на петом месту ТВ Н1 (4.906 секунди), а на шестом месту је ТВ Б92 (4.746 секунди).

Бироди каже да је готово занемарљива заступљеност лидера опозиције у односу на лидера владајуће СНС и председника Србије који је у посматраном периоду имао укупно 15.050 секунди у програмима посматраних телевизија на тему епидемије корона вируса.

Од опозиционих лидера највише времена је добио лидер Савеза за Србију Драган Ђилас (237 секунди), док је Савез за Србију био заступљен са укупно 48 секунди на свим телевизијама које су обухваћене истраживањем.

Председник Демократске странке Зоран Лутовац је у посматраном периоду на свим телевизијама имао укупно 33 секунде у програму, а Борко Стефановић 23 секунде у програму свих телевизија на тему епидемије корона вируса.

По свега две секунде на свим телевизијама укупно у посматраном периоду, на тему епидемије, имали су Покрет "1 од 5 милиона", лидер Либерално-демократске партије Чедомир Јовановић и лидер Нове странке Зоран Живковић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси