Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Министарство културе и информисања упутило допис руководству РТС-а због озбиљног уређивачког пропуста
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 04. 2020.

Извор: Министарство културе и информисања

Министарство културе и информисања упутило допис руководству РТС-а због озбиљног уређивачког пропуста

Министарство културе и информисања са жаљењем констатује да је током јучерашњег дана на званичном сајту РТС-а дошло до озбиљног уређивачког пропуста који је оправдано узнемирио јавност.

У рубрици „Времеплов” објављена је вест о рођендану Хашима Тачија, уз податке који нису наведени на историјски и политички коректан начин а тичу се терористичке тзв. ОВК и помињања појмова „председник Косова”, без придева такозвани или лажни.

Овај скандалозни текст у тишини је склоњен тек после неколико сати, након што је изазвао буру негодовања. Такође, РТС је реаговала тек након интервенције министра и државног секретара и накнадно објавила штуро извињење.

Очекујемо да руководство РТС-а обавести јавност какве је мере предузело против лица одговорних за овај груби нехат и политички скандал без преседана.

Коментари (2)

Остави коментар
уто

28.04.

2020.

anomnimni anonimus [нерегистровани] у 15:03

Eh, da je samo on problem

I Adolf Hitler je deo nekakve istorije. A presednik, kako se to već formalno kaže "samoprokalmovane države" je veoma bitan za noviju istoriju ove napaćene Srbije. Svidelo vam se to ili ne.

Одговори
уто

28.04.

2020.

Milan Đokić [нерегистровани] у 10:35

Stres

Baš sam se potresao zbog greške RTS-a? Dobio sam poblentavitis. Tražim da mi se plate troškovi lečenja. jeste greška, ali daleko od toga da se neko potresao. I ne znam zašto se piše "takozvano Kosovo". Zar je moguće da su svi toliko glupi? To jeste Kosovo. Kako je za vreme SFR Jugoslavije bilo a sada nije. Treba na pisati "predsednik Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija Hašim Tači". Ako ćemo da se zezamo otkucati "Hačim Plači", a ostalo isto. U našem Ustavu izmetiti izbore za Autonomnu pokrajinu "Vojvodinu". Da bude isto kao kod njih, odnosno da imaju izabranog predsednika i biraju Vladu AP "Vojvodina" i vuk sit i jarčevi na broju.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси