Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  УЗУЗ: Онлајн петицију против ријалитија за 24 сата потписало 30.000 грађана
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 04. 2020.

Аутор: ФоНет Извор: Данас

УЗУЗ: Онлајн петицију против ријалитија за 24 сата потписало 30.000 грађана

У последња 24 сата онлајн петицију којом се тражи забрана снимања ријалити програма потписало је 30.000 грађана, саопштило је Удружење за заштиту уставности и законитости (УЗУЗ).

Како је наведено, телевизије Пинк и Хепи током пандемије коронавируса директно емитују ријалити програме који се снимају уз учешће више од пет особа, чиме се крши забрана окупљања. Истовремено, подсећа УЗУЗ, у току пандемије у ријалити су улазиле нове особе, чиме је директно угрожавано здравље учесника и послата порука да је кршење прописа дозвољено.

Петицијом се тражи забрана снимања ријалити програма у складу са постојећим важећим прописима, као и испуњавање обавезе да телевизије са националном фреквенцијом дневно у периоду од осам до 22 часа емитују минимум један сат научно-образовног програма, један сат културно-уметничког програма, један сат документарног програма, пола сата програма за децу, и пола сата програма за малолетнике.

„Остаће збележено да је у периодима када је било забрањено присуство новинара на конференцијама за штампу на којима се становиштво информисало о пандемији, то исто право окупљања дозвољавано приватним телевизијама у ријалити програмима, у којима се крши закон“, истиче УЗУЗ.

То удружење подсећа да се у Скупштини налази предлог закона о ограничавању емитовања ријалитија, који је својим потписима подржало више од 42.000 грађана и о коме би посланици морали да одлучују чим поново почну са радом.

Поред УЗУЗ, покретачи петиције су и организације „Крени – промени“ и „Србија у покрету“.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси