Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Оливер Јакшић: Извинићу се свим женама, изузимајући др Дарију
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

22. 04. 2020.

Аутор: Перо Јововић Извор: Nova.rs

Оливер Јакшић: Извинићу се свим женама, изузимајући др Дарију

"Хоћу да Вас питам како је пала одлука да једна дама оде у Ниш уз министра Недимовића када је најтеже? Многи се питају зар то није могао да буде неко други, али мушког пола? Наравно, уз сво поштовање дамама везано за родну равноправност и тако даље, али ово је најближе ратном стању, па Вас питам, на линију фронта је отишла једна жена", гласи питање које је синоћ водитељ "Фокуса" Оливер Јакшић упутио докторки Дарији Кисић Тепавчевић, а које је окарактерисано као скандалозно, мизогено и шовинистичко.

Наиме, након јучерашњег емитовања емисије “Фокус” на телевизији “Б92”, подигла се велика прашина на друштвеним мрежама због питања које је водитељ Оливер Јакшић поставио докторки Дарији Кисић. Како се масовно наводи на друштвеним мрежама, Јакшић је упутио сексистичко питање због којих су се многе жене у Србији нашле увређеним.

Иако се питање најблаже речено може назвати “чудним” и “неприкладно постављеним”, водитељ за Nova.rs наводи да његова намера није била да увреди било кога, већ да истакне улогу жена у целој ситуацији.

“Нисам желео да је увредим, нити сам је увредио. Она је била затечена питањем, али није увређена. Снимили смо емисију раније, данас неће ићи уживо, тако да сам се ја у том уводном делу осврнуо на ту причу. Нисам желео да је увредим, то није била идеја. Нисам желео да народ помисли да имам некаквих негативних ставова према женама. Напротив, идеја је била да се истакне значај, пре свега припадница женског пола које су у првим борбеним редовима. То је била идеја. Све друго је погрешно протумачено”, изјавио је Јакшић за Нова.рс. и додао:

“Видим да су се појавила и поређења на друштвеним мрежама са Милунком Савић, што и јесте позитивно поређење. Све сам то и ја мислио, у позитивном смислу наравно. Нисам мислио ништа негативно. То је била идеја – да се на такав начин истакне улога жена у свему овоме. Мислим да је Даријин одговор довео до тога да се то питање протумачи као сексистичко. Моја идеја заиста није била таква.”

На питање да ли ће се у данашњој емисији “Фокус” извинити женама због своје изјаве, Јакшић одговара потврдно.

“Вечерас ћу се извинити у уводом делу. Уколико сам било кога увредио на било који начин – извинићу се у емисији. Из тога сам изузео Дарију Кисић, јер она није била увређена”, закључио је Јакшић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси