Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Представник ОЕБС-а осудио претње Кесићу и Ивановићу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

20. 04. 2020.

Извор: Н1

Представник ОЕБС-а осудио претње Кесићу и Ивановићу

Представник ОЕБС за слободу медија Харлем Дезир изразио је забринутост због претњи које су упућене аутору и водитељу емисије "24 минута" Зорану Кесићу и Ивану Ивановићу, аутору и водитељу емисије "Вече са Иваном Ивановићем".

Дезир је на Твитеру написао да забрињава да су такве претње "објављене у националним медијима".

Представник ОЕБС-а позвао је надлежне да истраже случај, као и да обезбеде новинаре од, како је навео, неприхватљивих застрашивања.

Таблоид "Српски телеграф" пренео је изјаву певача Аце Лукаса у којој прети Зорану Кесићу и Ивану Ивановићу,  наводећи да ће их бацити са 10. спрата ако се нешто деси његовој мајци.

Телевизија Нова С, на којој се емитују обе емисије, најоштрије је осудила претње смрћу и затражила реакцију надлежних органа.

Лукас се након тога на Инстаграм налогу обратио поново телевизији Нова С, али и свима онима који на тој телевизији гостују и наставио да вређа и прети.

Лукас је рекао да се "фигуративно" обратио водитељима Нове С и да не види разлог да реагују надлежни органи, али са увредама није престао.

"Будите сигурни да ћемо имати више сусретања на суду. Треба да вас буде срамота и вас и ваше водитеље а бога ми и госте", додао је фолк певач на свом Инстаграм профилу.

И Кесић и Ивановић одбацили су овакве тврдње и најавили тужбе.

"У сваком случају ћу да видим шта и како. За сада мислим да је најважније за мене и за Кесића да просто пратимо да ли је све у реду са Лукасовом мајком, и докле год је госпођа здрава, ми нисмо угрожени, јер не дај Боже ако се нешто деси, капирам да смо онда у неком озбиљном проблему. Мислим да већи фокус треба бацити на 'Српски телеграф' као новину, на њиховог уредника Сашу Миловановића који је већ неколико пута у својим јавним наступима означавао мене и Кесића као неке пријатеље вируса, и оно што је много важно је да људи схвате, посебно они који немају програме СББ-а, да ово ништа није истина", рекао је Иван Ивановић.

"Зашто 'Српски телеграф' није позвао мене и Ивана за коментар, за другу страну, да видимо да ли ми заиста желимо да Лукасова мајка умре. То питање ће такође морати да докажу на суду, јер они врло добро знају таблоиди да ја увек се јавим, увек одговорим. Ја знам да они имају спремљен текст и све, и намеру, али ја увек кажем, и док објављују моје речи дословно, ја ћу им увек одговарати. Овог пута ме нису позвали. Оно што је позитивно у овој грозној причи је чињеница да мајка изгледа није на Ацу Лукаса, и да госпођа гледа неке добре и квалитетне ствари, и ја је поздрављам, желим добро здравље и једино могу да јој поручим оно што испочетка поручујемо и Иван, и ја, и целе наше екипе поручују у свим нашим епизодама - останите код куће! Живели пензионери", поручио је Кесић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси