Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Лукас претњу смрћу Кесићу и Ивановићу назива фигуративном и наставља с лажима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

20. 04. 2020.

Аутор: Жаклина Таталовић Извор: Н1

Лукас претњу смрћу Кесићу и Ивановићу назива фигуративном и наставља с лажима

Напади на водитеље и ауторе емисија Нове С не престају. Таблоиди за то користе у овом тренутку певача Александра Вуксановића познатијег као Аца Лукас, који се синоћ на Инстаграм налогу обратио поново телевизији Нова С, али и свима онима који на тој телевизији гостују и наставио да вређа и прети.

Певач Аца Лукас каже да се "фигуративно" обратио водитељима Нове С и да не види разлог да реагују надлежни органи, али са увредама не престаје.

"Будите сигурни да ћемо имати више сусретања на суду. Треба да вас буде срамота и вас и ваше водитеље а бога ми и госте", додао је фолк певач на свом Инстаграм профилу.

Српски телеграф пренео је изјаву певача да ће Кесић и Ивановић бити криви ако му мајка умре и да ће их у том случају бацити кроз прозор, јер позивају да се не поштују мере Владе Србије.

"Ако ме неко сутра буде питао где је та Србија шта је та Србија, каква је та Србија, пустићу им вас - чисто да их направим љубоморним, остани код куће и побеђујемо", поручивао је Кесић у својим емисијама.

"Није први пут и навикли смо на овакве ствари, али морам да признам да су успели да ме шокирају и да помере лествицу очекиване гадости, лажи и одвратности и зато ће морати на суду да докажу наслов, цитирам, 'Иван и Кесић су криви ако ми мајка умре'", поручује Кесић.

"Ја сад нисам неко ко би да диже панику, али статистички гледано ако су озбиљне европске земље забринуте, ако САД нешто раде по том питању, ако су у Кини блокирали цео град, ако су Руси затворили границу према Кини - немојте да идете у шопинг ко Бога вас молим", једна је од сличних порука Ивана Ивановића у његовој емисији.

"У свакој епизоди помињем људима колико је битно да се придржавају упутстава и мера, да буду дисцилиновани и одговорни и према себи и према другима. Ја бих се фокусирао на свесно лагање Српског телеграфа и на покушај таргетирања ТВ лица Нове С и новинара Н1 као људи који су савезници вируса, који раде против добробити српског народа... То је велика лаж", наглашава Ивановић.

"'Ајмо да им покажемо како се остаје код куће, 'ајмо да им покажемо како се чува наша Србија, па можда нешто науче од нас", једна је од Кесићевих порука из емисије.

И док су Ивановић и Кесић у свакој емисији упозоравали гледаоце, певач је певао без заштите, а грађани су се окупили испред његове зграде...

"Еј да вам кажем нешто, ви на улици доле, ви што стојите на улици... Па, јел хоћете да нас они са оне усране телевизије сниме, па после кажу да не ваљамо ништа... Ајде идите кући, па гледајте од куће... Мислим да је у реду да идемо кући. Хоћеш они хејтери да кажу да не ваљамо", поручио је тада Лукас.

Једна смо од држава са најрестриктивнијим мерама, а са места одлучивања су стално долазиле претње, ширење страха, опомене, строгоћа, за које нисмо увек били сигурни да видимо покриће, објашњава професорка Факултета политичких наука Сњежана Миливојевић.

"Мени се чини да је ово једна ескалација, и видим две ствари, прва је што је напад на медије и проглашавање медија кривцима системска одлика оваквог ауторативног поретка какав се гради овде последњих година и у њој су медији кључни непријатељи пошто ти системи почивају на разарању опозиције или било какве политичке конкуренције и критичара власти, онда су први или други на тој листи, одмах после опозиције, медији", наглашава професорка Миливојевић.

Српски телеграф није једини провладин таблоид који напада независне медије, уз њега су и Курир, Ало и Информер.

"Вероватно са разлогом не верујемо политичарима. Не морате да верујете ни нама који вам нешто причамо са ТВ-а, али верујте једни другима, верујте својој деци кад вам кажу да останете код куће,  верујте вашим пријатељима кад вам исто то кажу, верујте себи да ћемо и ово да прегурамо и хоћемо, е сад аплауз", једна је од бројних Кесићевих порука у емисији "24 минута".

Телевизија Нова С, на којој се емитују ове две емисије, је део United Medie, у оквиру које послује и Н1.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси