Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  ФоНет: Ни политизација ни бојкот конференција стручног тима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 04. 2020.

Аутор: ФоНет Извор: Данас

ФоНет: Ни политизација ни бојкот конференција стручног тима

Новинска агенција ФоНет одбацује дисквалификацију др Предрага Кона, који је данас, као „политизацију“, означио одлуку ФоНета да одустане од постављања питања електронском поштом члановима стручног тима за борбу против вируса ковид-19.

Као што се с правом противи политизацији конференција чланова стручног тима, тако би др Кон и сам требало да се уздржи од политизације поступка наше агенције, наводи у саопштењу главни и одговорни уредник ФоНета Зоран Секулић.

Такав поступак заснован је искључиво на професионалним и интересима јавности, јер се ФоНет и на сопственом примеру уверио да питања постављена електронском поштом отварају простор за њихову селекцију, прећуткивање или избегавање конкретних одговора.

Верујемо да је угледном епидемиологу промакло да ФоНет не бојкотује конференције стручног тима, већ са њих свакодневно и детаљно посредно извештава, на основу телевизијских преноса.

Одустали смо једино од постављања питања електронском поштом и зато што такав начин комуникације са новинарима не сматрамо конференцијама за медије, већ обраћањем јавности чланова стручног тима.

Др Кону је на располагању и саопштење Европске федерације новинара (ЕФЈ), која указује да је Србија увела лошу праксу одржавања конференција за штампу током пандемије вируса корона, на којима не присуствују новинари, већ морају унапред да пошаљу питања.

Члан Кризног штаба епидемиолог др Предраг Кон одлуку ФоНета да на конференцијама Кризног штаба више не поставља питања као и Данаса да се солидарише са њим оценио оценио је као политизацију.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси