Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  СББ: Зашто се Телеком препознао као кривац за хакерске нападе?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 04. 2020.

Извор: Н1

СББ: Зашто се Телеком препознао као кривац за хакерске нападе?

Компанија СББ је саопштила да није оптужила Телеком Србија за организовање напада на сервере СББ-а.

"Зашто се Телеком препознао као кривац у саопштењу СББ-а инсинуирајући да смо их оптужили да су организовали напад на сервере СББ-а, тешко је разумети, јер их за тако нешто нисмо ни оптужили", саопштила је компанија СББ.

Компанија СББ наводи да је врло јасно указала да је била изложена хакерским нападима који су довели до прекида интернета корисницима због чега ће се обратити Тужилаштву за високотехнолошки криминал и полицији.

"Док нисмо стабилизовали систем, од корисника смо добијали информације да их Телеком контактира, посебно оне који су указивали на проблеме на друштвеним мрежама у време хакерских напада. Зашто су позиви нашим корисницима од Телекомових запослених посебно интезивирани у то време биће шанса да објасне на суду кад већ најављују тужбу, јер ово није први пут да се Телеком служи неистинама како би по ко зна који пут довео грађане у заблуду", саопштио је СББ.

У саопштењу се истиче да стручне службе СББ-а истражују да ли је напад дошао ван Србије или са локала и додаје да ће све прикупљене доказе доставити надлежним правосудним органима.

СББ је део United Grupe, у оквиру које послује и ТВ Н1.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси