Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Кисић: Неприсуством штитимо новинаре, има заражених у редакцијама
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

13. 04. 2020.

Извор: Танјуг

Кисић: Неприсуством штитимо новинаре, има заражених у редакцијама

Заменица директора Института “Батут” Дарија Кисић Тепавчевић изјавила је данас да је одлука о неприсустовању новинара на конфренцијама о пресеку стања вируса корона донета како би се новинари заштитили од потенцијалне заразе.

“Свесни смо да се у поједним медијским кућама јавио одређени број оболелих новинара, а такве затворене установе значајна су могућност за ширење инфекције. Ви сте нам драгоцени и желимо да заштитимо све наше грађане, а посебно оне који се налазе под повећаним ризиком”, рекла је Кисић.

Кисић је истакла да у овој ситуацији новинари обављају “мукотрпан посао” и да су због посла који обављају под повећаним ризиком за наставак ширења инфекције.

Лист “Информер” навео је у електронском питању да је јуче послао званичан захтев Влади Србије да се омогући присуство новинарима на конференцијама, а Кисић је одговорила да је то “једини исправан пут” односно да је Влада Србије једина адреса за такве захтеве.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси