Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Полиција ухапсила осумњиченог због ширења лажне вести о "забрани од 24 сата"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

01. 04. 2020.

Извор: Н1

Полиција ухапсила осумњиченог због ширења лажне вести о "забрани од 24 сата"

Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за сузбијање високотехнолошког криминала, ухапсили су В. П. (34) из Београда због постојања основа сумње да је извршио кривично дело изазивање панике и нереда.

"Сумња се да је он јуче, на друштвеној мрежи Твитер, ширио лажну вест како 'има информацију из министарства да ће сутра у 18 часова да се објави забрана од 24 сата, која вероватно креће за 48 сати и да ће трајати вероватно до 15. априла, као и да ће само по један члан домаћинства моћи да изађе из куће сваки други дан до продавнице и назад', наводи се у саопштењу полиције.

Осумњиченом је одређено задржавање до 48 часова и он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен Вишем јавном тужилаштву у Београду.

Подсетимо, министар унутрашњих послова Небојша Стефановић написао је на Твитеру да није тачна информација која кружи друштвеним мрежама да ће наводно у среду бити уведен 24-часовни карантин, као и да ће грађани добијати СМС поруку одобрења за излазак на улицу.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси