Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Престаје штампање око 60 аустралијских листова
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

01. 04. 2020.

Аутор: Бета-АФП Извор: Данас

Престаје штампање око 60 аустралијских листова

Највећа аустралијска новинска група, Њуз кор (News Corp), медијског магната Руперта Мардока, објавила је данас да прекида штампање око шездесет регионалних листова због пада прихода од реклама везано с епидемијом корона вируса.

Њуз кор је саопштио да листови у државама Нови јужни Велс, Викторија, Квинсленд, Јужна Аустралија више неће излазити у штампаном издању и од сада ће бити доступни само преко интернета.

„Нисмо олако донели ту одлуку“, рекао је Мајкл Милер, извршни директор Њуз Кор Аустралејжа, пренео је национални дневник групе „The Autralian“.

„Криза везана за корона вирус изазвала је економске притиске без преседана и чинимо све у нашој моћи да сачувамо највећи могући број радних места“, рекао је Милер.

Рекао је да је прекид штампања локалних издања био изнуђен због огромног пада прихода од реклама насталог услед рестриктивних мера у оквиру борбе против корона вируса.

Међу секторима погођеним рестрикцијама он је поменуо сектор некретнина, затварање ресторана и отказивање догађаја.

Чак и пре почетка пандемије бројне аустралијске медијске групе већ су прешле на онлајн издања.

Ова објава уследила је после низа објава о затварању медија, међу којима и једина национална аустралијска новинска агенција Аустралиан Асошиејтед прес (ААП) која треба да се затвори наредних месеци.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси