Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Русија уводи до пет година затвора за лажне вести о корона вирусу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

31. 03. 2020.

Извор: Бета

Русија уводи до пет година затвора за лажне вести о корона вирусу

Руски посланици данас треба да усвоје нацрт закона којим се предвиђају оштре казне, до пет година затвора, за ширење лажних вести везаних за нови корона вирус.

Посланици ће данас о том закону гласати у првом и другом читању пре подне а треће и последње читање очекује се током дана.

Текст предвиђа да особа која је проглашена кривом за намерно дељење лажних информација које су довеле до смртног исхода или имале друге озбиљне последице може да добије до пет година затвора и казну од два милиона рубаља (23.000 евра по садашњем курсу).

Такође се предвиђа кажњавање са три године затвора и казном од 1,5 милиона рубаља (17.300 евра) за ширење информација које су нашкодиле здрављу других.

Ти предлози део су законског пакета који такође укључује јаче казне за особе које не поштују предвиђену изолацију ради ограничења ширења болести ковид-19.

У Русији сада има 1.836 регистрованих случајева корона вируса и девет умрлих. Од јуче је у главном граду Москви са 12 милиона становника уведена општа изолација као и у око 12 региона у земљи.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси