Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Медијска коалиција упутила Влади предлоге мера за помоћ медијима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

30. 03. 2020.

Извор: Данас

Медијска коалиција упутила Влади предлоге мера за помоћ медијима

Медијска и новинарска удружења – НУНС, НДНВ, АНЕМ, Локал Пресс, АОМ и Асоцијација медија, у сарадњи са Синдикатом „Независност“, упутила су Влади Србије предлоге мера за ублажавање негативних последица ванредног стања по економски опстанак медија и заштиту радних права новинара и медијских радника, како би се осигурао несметан проток информација и потпуно и правовремено информисање јавности.

У допису Влади наглашено је да се медији тренутно суочавају са бројним проблемима, од недостатка опреме и дезинфекционих средстава за безбедан рад до драматичног умањења прихода услед губитка прихода од реклама и пролонгирање рокова за спровођење пројектног суфинансирања и других јавних конкурса.

Зато је неопходно да државни органи предвиде мере које ће ублажити негативне ефекте ванредног стања на рад медијских кућа и новинара, а новинарска и медијска удружења су предочила најхитније мере које се тичу безбедности на раду, радних права и економске одрживости.

У медијској коалицији подсећају да је велики број држава већ увео мере за помоћ медијима и слободним новинарима.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси