Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Ухапшени новинари КТВ пуштени после медијског притиска
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

27. 03. 2020.

Аутор: М.П. Извор: Данас

Ухапшени новинари КТВ пуштени после медијског притиска

Ухапшена екипа зрењанинске КТВ телевизије, новинар Данијел Радић и сниматељ Роберт Бајтаји пуштени су данас из притвора.

Информацију је прво потврдила власница КТВ телевизије, Даница Радић, која сматра да је захваљујући медијском притиску дошло до ове мере. Данијел Радић каже да су пуштени данас око 15.30 часова а да су пре тога изнели своју одбрану пред тужиоцем.

- Хвала свим новинарима на подршци. Ми смо изнели обрану. Негирао сам све наводе отпужнице, да нисмо поштовали здравствене мере у време епидемије а посебно наводе о кршењу Општинске одлуке о поступању за веме ванредног стања, јер са том одлуком нисмо ни били упознати нити је она негде истакнута – изјавио је Данијел радић за Данас.

Пред основним тужиоцем изјаве о догађају даће градоначелник Зрењанина, шефица кабинета градоначелника и радници обезбеђења, који су тврдили да екипа КТВ телевизије нема маске и рукавице. Како је раније изјавила власница КТВ телевизије Даница Радић, то су за њих лажне оптужбе.

- Наша екипа је носила заштитне маске и рукавице, нормално су обављали радни задатак. Проблем што су у згради општине направила је шефица градоначелниковог кабинета, која је позвала обезбеђење. Онда је општинско обезбеђење пријавило полицији да нису поштовали мере дезифекционих прописа. Они су се одазвали надежнима И отишли да дају изјаву, након чега су задржани а сада и пуштени. То све нема смисла – навела је Даница Радић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси