Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Новинар Данаса осуђен због клевете
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

02. 11. 2011.

Извор: www.danas.rs

Новинар Данаса осуђен због клевете

Нови Сад - Дописник Данаса Александар Иванишевић последњи је новинар у Србији који је осуђен за клевету.

Он је у Првом основном суду у Београду осуђен на 60.000 динара, односно два месеца затвора, пошто је у септембру прошле године објавио вест о рањавању једног Новосађанина у обрачуну нарко-дилера. Рањени младић је после два дана преминуо, а није био правоснажно осуђиван због послова са дрогом.

- Пресуда ми је уручена у понедељак, а стекао сам утисак да је судија Весна Перишић хтела што пре да заврши поступак. Није саслушан ниједан сведок којег сам предложио, нити су извођени докази које сам предложио.

У образложењу пресуде, судија је изнела слободно убеђење да сам „срачунато умањивао одговорност“, а као доказ томе навела чињеницу да нисам хтео да откријем име старешине полиције који ми је дојавио за обрачун нарко-дилера.

При одмеравању казне, судија није пронашла отежавајуће околности, па ме је осудила само на два месеца затвора, чиме би, ваљда, требало да будем задовољан - рекао је Иванишевић.

Р. Д.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси