Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Омбудсман: Ширење лажних вести и панике контрапродуктивно
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

20. 03. 2020.

Аутор: Танјуг Извор: РТВ

Омбудсман: Ширење лажних вести и панике контрапродуктивно

Ширење нетачних вести и уношење панике у новонасталим околностима појаве корона вируса је непотребно, контрапродуктивно и најважније је да грађани слушају савете лекара и информације надлежних и буду самодисцилиновани, изјавио је данас Заштитник грађана Зоран Пашалић.

"Информација мора да буде тачна, јасна, правовремена, све остало може да направи панику и буде контрапродуктивно за целу ситуацију. Важно је да се придржавамо мера које донела влада, савета лекара, не треба наседати на нетачне, непроверене информације и бити склон паници", рекао је Пашалић за Тв Прва.

Он је истакао да је та институција претходних дана упозоравала да друштвене мреже могу да буду контрапродуктивне у одређеним ситуацијама .

"Никада нисам био за забрану, да се такав вид комуникације осујети неким мерама али верујем да је само један дисциплиновани однос, односно слушање упутства владе, савета лекара важан како би све ово прошло са најмањим последицама", рекао је Пашалић.

Он је додао да је у неким земљама ограничена употреба садржаја на друштвеним мрежама.

Пашалић указује такође, да су у овој ситуацији такође беспотребне сензационалистичке вести.

Он је додао да су у ситуацији када се уведе ванредно стање суспендована сва права осим 17 које Устав прописује и која се не могу забранити, а основно људско право је право на живот и здравље и заштиту деце.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси