Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Преминуо Милосав Кнежевић Кнез
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

19. 03. 2020.

Извор: SEEcult.org

Преминуо Милосав Кнежевић Кнез

Новинар и књижевник Милосав Кнежевић Кнез, дугогодишњи уредник Првог програма Радио Београда, посебно познат по акцији “Књига солидарности”, преминуо је 17. марта у Београду у 77. години, саопштила је његова породица.

Кнежевић је од 1979. године водио програмску акцију Радио Београда “Књига солидарности”. На простору бивше Југославије и у иностранству основао је око 2.000 библиотека и поделио више од два милиона књига.

Рођен 1943. године у селу Доњи Гајтан на Радан планини, Кнежевић је студирао југословенску и општу књижевност на Филолошком факултету у Београду.

Писао је поезију, објављивао је у свим југословенским књижевним часописима, а 1989. године објавио је збирку “Ни сан ни јава”. Песме су му превођене на италијански и мађарски језик.

Кнежевић је за свој рад и допринос култури награђен Вуковом наградом, Златном значком Културно-просветне заједнице Србије, Златном плакетом Вечерњих новости за најплеменитији подвиг године и многим другим.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси