Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Слободно српски са Ненадом Радосављевићем (ВИДЕО)
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 03. 2020.

Извор: Слободно српски (slobodnosrpski.com)

Слободно српски са Ненадом Радосављевићем (ВИДЕО)

У 379. емисији Слободно српски гостовао је директор Радио Телевизије Мир у Лепосавићу Ненад Радосављевић. У интервјуу Будимиру Ничићу он је рекао да искључење РТВ Мир из кабловске мреже на северу Косова, од стране компаније МТС д.о.о. има политичку позадину.

„Та линија иде од МТС д.о.о, они су извршиоци овог „злочина“, они који су подизвођачи наредбе је Српска листа на Косову, а они који су наредбодавци или налогодавци, то је СНС партија у Београду и власт. То је врло јасно“.

Циљ искључења ТВ Мир из кабловске мреже, је како каже Радосављевић, да се у јавности не види ништа другачије, сем онога што власт жели да се види.

Према његовим речима, Телевизија Мир је, као независан медиј, емитовала сво што се дешава, и кампању Српске листе, када су делили социјалне пакете од куће до куће, од врата до врата, које је почело после Нове године одлуком Канцеларије за Косово и Метохију, али и друге садржаје.

„Проблем је то што је поред заступљености једне стране, односно оних који су на власти, Телевизија Мир емитовала и нешто друго, на пример Бошка Обрадовића, Вука Јеремића, Зорана Лутовца, затим скуп на којем је проглашен почетак бојкота избора, протесте који су се у континуитету дешавали у једном периоду 1 од 5 милиона, итд. То се на Телевизији Мир могло видети. Исто онолико колико се у информативном програму види и оно што говори Александар Вучић, Ана Брнабић и сви они који су на власти, али се види и оно што раде, мисле, говоре и они који су опозиција у Србији“.

Искључење интернета и кабловске - „покушај убиства“ 

Радосављевић истиче да је компанија МТС д.о.о, иначе ћерка фирма српског Телекома, регистрована на Косову, након Споразума о телекомуникацијама који су у Бриселу постигли Београд и Приштина, сигнал ТВ Мир из кабловске мреже искључила још 3. јануара ове године, само  три дана након што је купила највеће кабловске дистрибутере на северу Косова. Недавно је, према тврдњама Радосављевића, Телевизији Мир искључен и интернет од стране те компаније.

„Њима (МТС д.о.о) очигледно није било довољно да се ми не видимо у кабловској мрежи, они су хтели да нас попуно униште и право да вам кажем, ја то третирам као „покушај убиства,“ јер убиство се може покушати оружјем, али и на начин да вам  угрозе егзистенцију и да ви не можете да преживите. Девет породица које раде у овој телевизији немају друге изворе прихода и на било који други начин нису обезбеђени, а ово је једини начин, тако да је реч о злој намери, јер су хтели и покушали да угасе потпуно сигнал који се шаље путем стримовања кроз њихов интернет,  а они су монополисти на северу. Другим речима, на северу Косова не постоји други интернет осим њиховог и оног који они дају“.

Рад из „егзила“

Телевизија Мир тренутно, како каже Радосављевић, програм емитује из „егзила“.

„Били смо принуђени да променимо место, јер ако интернет због тога што су они (МТС д.о.о) монополисти не може да дође до нас, ми смо онда морали да одемо до интернета. Отишли смо у Јужну Митровицу, однели део емисионе  технике, опрему, инверторе, коректоре  и друго, да би обезбедили  стабилно напајање. Позвали смо и ART MOTION и IPKO, који су нам одмах изашли у сусрет и врло брзо смо добили од њих интернет да можемо да емитујемо програм. Сада можемо да емитујемо наш програм свуда тамо где смо и емитовали пре него што су нам угасили интернет“.

Цео текст можете прочитати овде.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси