Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Демантована вест да Роналдо отвара своје хотеле за оболеле
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 03. 2020.

Извор: Fake news трагач

Демантована вест да Роналдо отвара своје хотеле за оболеле

Шпанска Марка објавила је да ће Кристијано Роналдо претворити своје хотеле у Португалу у болнице за заражене вирусом корона. Исти извор наводи да ће лечење бити бесплатно, а да ће сав трошак медицинских средстава и зараде медицинских радника покрити чувени фудбалер.

Марка се у свом ивештавању ослонила на скриншот Инстаграм сторија са Фејсбук објавом мање познате странице Арена деспортива, коју прати тридесетак хиљада корисника.

Након што је велики број светских медија пренео ову вест, Арена деспортива је данас, око 11 часова, објавила деманти. У њему је објашњено да су непроверену информацију пренели након што је објављена на другим Фејсбук страницама, па су – поведени ранијим Роналдовим доброчинствима – администратори поверовали да би и ова вест могла бити истинита. Страница је читаоцима упутила извињење. На дезинформацију је упозорио и новинар Кристоф Терреур путем свог Твитер налога.

Вест су у Србији пренели БлицРТСПинкКурирАлоРепубликаИнформерЕспресоМондоБ92ТелеграфНезависнеРадио 021Санџак ливе.

С. Ј. / П. М. 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси