Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Лажна вест о зараженим супружницима није објављена у Данасу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 03. 2020.

Извор: Данас

Лажна вест о зараженим супружницима није објављена у Данасу

Друштвеним мрежама кружи лажна информација о томе да је Данас, 12.марта ове године, објавио да су супружници из Ужица заражени корона вирусом.

„Н.Б. (46) и А.Б. (42) из Ужица, који су данас примљени у ужичку болницу позитивни на КОВИД – 19. Како незванично сазнаје Данас, брачни пар из Ужица осетио је тегобе након повратка из Немачке због чега се одлучио за помоћ лекара“. То пише у лажној вести у облику фотографије (screenshot-а) наводно објављеног садржаја на Данасовом сајту.

Лажна вест је потписана иницијалима Ненада Ковачевића (Н.К.), дописника Данаса из Ужица, и опремљена фотографијом, чији је он аутор, на којој је приказан Здравствени центар Ужице.

„До недеље, 15.марта, према изјавама званичника, није било заражених корона вирусом у Златиборском округу. Неко је злоупотребио углед Данаса и моје име да шири лажне вести и панику међу грађанима, што је недопустиво и кажњиво. Многи Ужичани су ме позивали и неки су поверовали у ту лажну вест и, највероватније, то ћу пријавити Тужилаштву за високотехнолошки криминал“, казао је Ковачевић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси