Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Ћирић: Драстично мањи број представника Медијске коалиције у овогодишњим конкурсним комисијима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

05. 03. 2020.

Извор: Телевизија Ваљево плус, УНС

Ћирић: Драстично мањи број представника Медијске коалиције у овогодишњим конкурсним комисијима

Новинар недељника „Напред“ и члан Извршног одбора УНС-а Слободан Ћирић за Телевизију Ваљево плус рекао да је да је од 114 медијских конкурс који су ове године расписани на локалу формирано 56 конкурсних комисија, а да се у њих пет тренутно налазе представници Коалиције новинарских и медијских удружења - Удружење новинара Србије, Независно удружење новинара Србије, Независно друштво новинара Војводине и Локал Прес.

Истакао је да је прошле године представника Медијске коалицијe у конкурсним комисијама било укупно 86, а да је ове године дошло до драстичног пада.

Говорећи о прошлогодишњим медијским конкурсима рекао је да је према подацима Удружења новинара Србије у првој половини прошле године листовима и порталима Ало, Српски телеграф, Курир, Информер и Србија данас додељено око 233 хиљаде евра, упркос томе што ови медији драстично крше новинарски кодекс.

Гостовање Слободана Ћирића погледајте у видео прилогу:

Коментари (3)

Остави коментар
суб

07.03.

2020.

Giga Moravac [нерегистровани] у 15:38

Ima li kraja....

Tim "eksperata" u sastavu Đorđe Kovačević iz Kruševca, predstavnik Profesionalnog udruženja novinara Srbije (PROUNS) ,Nenad Savić iz Vranja, koji je podneo samostalnu prijavu, Zdenka Kožik iz Stare Pazove, koju je predložio ComNet udruženjeelektronskih medija Srbije, Aleksandra Krčmar iz Šida, koju je predložilo udruženje Nova mreža Srbije (NMS) i Zoran Panić iz Pirota, koji je podneo samostalnu prijavu a koje je "odabralo" Gradsko veće predložilo je tom istom veću da opredeljenih 23.000.000 dinra za sufinasiranje medijskih projekata u Kraljevu ,u ponedeljak 09.03.2020.godine (ras)podeli tako da 3.855.000 ili 16,76% dobiju "mediji" iz Užica ,Čačka , Vrnjačke Banje i Beograda,da glavni mediski promoter SNS -a u Kraljevu Radio televizija Kraljevo (sa još dva nazovi samostalna producenta) dobije13.000.777 dinara ili 57,44%. Za (po)bočne satelite,još dve lokalne TV, opredeljeno je još 4.500.000 dinara ili 19,56%... Svi ostali iz Kraljeva koji "ne oštre pero" počastvovani su sa1.545.600 dinara ili 6,72%...Pozdrav za sve članove UNS-a i NUNS-a iz Kraljeva!

Одговори
пет

06.03.

2020.

Stojan Marković [нерегистровани] у 22:18

medijski stručnjaci

Ako bi ovogodišnji sastav komisija na konkursima MKI i po gradovima i opštinama bio kriterijum za definisanje pojma medijskog stručnjaka, onda srazmerno broju stanovnika i medija najveći broj "medijskih stručnjaka" živi u Nišu i Vranju. Gledano po tome iz koje redakcije ili čak iz koje porodice dolaze članovi komisija, opet Niš i Vranje jer najveća koncentracija "medijskih stručnjaka" po ovom kriterijumu je u redakciji TV Vranje, a još uže gledano najveći medijski stručnjaci su iz niške porodice Miljković, i tata i sin.
I ko sada ima pravo da kaže da je u Srbiji: što južnije, to tužnije.

Одговори
чет

05.03.

2020.

anonymous [нерегистровани] у 20:39

TOTALNO TAČNO

Bravo kolega Ćiriću, svaka ti je ka u Njegoša! Iz većine komisija su eliminisani pravi profesionalci.U pravu ste što kažete da se "iz aviona vidi" kako se pare poreskih obveznika dele podobnim a ne dobrim projekta u javnom interesu građana, ili tajkunskim vlasnicima medija.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси