Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Зоран Кесић: Крећемо од нуле у старим патикама
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

01. 03. 2020.

Аутор: Катарина Живановић Извор: Данас

Репортерка Данаса на снимању прве емисије "24 минута" на телевизији Нова С

Зоран Кесић: Крећемо од нуле у старим патикама

Исти хумор и енергија водили су Зорана Кесића и његове сценаристе из Њуз нета на снимању прве емисије на Телевизији Нова С, те се разлика због промене телевизије на којој ће њихова сатирична оштрица наставити да сече уопште не примећује.

Петак је пре подне, студио у Кошутњаку.

У њему се другим данима снимају „Вече са Иваном Ивановићем“ и ПЉиЖ, а у студију који је одмах поред, своје емисије раде Оља Бећковић, и Даре и Маре из „Менталног разгибавања“.

Нови простор је једино што је другачије у односу на пређашња издања емисије „24 минута са Зораном Кесићем“, утисак је који носимо са снимања премијерне епизоде која ће се емитује у истом термину у којем ишла на ТВ О2 (субота, 21 сат).

Као и до сада, публику махом чине млади, углавном двадесетогодишњаци.

Снимање је занимљивије чак и од саме емисије, јер поред бритког хумора којег виде гледаоци поред малих екрана, у паузама слушамо и Кесића који у секунди испаљује „форе“. Пре почетка снимања, пришао је публици да је поздрави и објасни зашто на ногама има једне а у рукама држи друге патике.

– Желим да вам се захвалим због тога што сте дошли на ово јединствено и нама битно снимање. Након 190 епизода осећам се као да крећемо од нуле, па нека ово буде нови почетак. Верујем да се сви питате зашто држим патике у руци. Добио сам их јуче од спонзора и имао сам жељу да их обујем, али проблем је у томе што имам чукаљ – објаснио је Кесић.

Чукаљ на десној нози га онемогућава да без бола носи кожне патике, причао је Кесић, а ми смо искористили прилику да га питамо како се осећа и да ли је узбуђен пред снимање у новом студију.

– Више сам усхићен новим студијом и новим почетком а опет, због тог чукља осећам физичку тензију. Та тензија је мало умањена јер сам се у међувремену презуо у оронуле, старе патике – рекао је Кесић.

Наредно наше питање је било да ли ћемо, сем патика, видети нешто ново у предстојећој сезони у односу на оно што смо до сада гледали.

– Хвала што сте ме питали о чукљу. Неће бити другачије у смислу да ћемо променити концепт. Јер публика очекује од нас оно што радимо већ шест година. Али у складу са новим студијом, новим колегама и енергијом, сигуран сам да ћемо и ми у ходу смишљати неке нове ствари. Емисија ће трајати нешто дуже – поручио је Кесић.

Питали смо га и да ли има неку поруку за публику, сем да га боли чукаљ.

– Хвала вам што сте поменули чукаљ. Имам поруку да се то на време санира, јер он је све већи и већи. Треба га исећи док је мали, јер када нарасте, мука жива. Мора радикални рез да се направи. О чукљу причам, видиш како ти намигујем – рекао нам је водитељ пре него што је сео у своју столицу.

Потом је уследила ретроспектива политичких бисера и бизарности које су обележиле протекла два месеце колико емисија није ишла. Било је ту највише изјава председника Александра Вучића који ради недељом, мрзи да одмара и неће да лежи. Подсетили смо се и госта Дее и Сарапе коме се сваког Божића и Ускрса појављује крст на челу, а он гледаоце на Божић поздравља са „Христос васкрсе“. Ипак, кроз највећи део емисије провејавала је изјава министра за борачка и социјална питања Зорана Ђорђевић који је рекао да министарство брине о људима који су због последица рата остали без – гениталија.

– Спојите ваше гениталије и аплаузом поздравите нашег госта – поручио је Кесић публици пре него што је најавио аналитичара Марка Прелевића, одговорног уредника Недељника.

Већи део емисије био је посвећен корона вирусу и начином на који се власт и лекари спрдају са озбиљном болешћу која је у свету однела на хиљаде живота.

– Ми смо такав народ, увек смо били весели. И док су нас Турци набијали на колац, ми смо се смејали. „Какав ти је ово колац? Па ово је чачкалица“ – поручили су аутори „24 минута“ у једном од сегмената.

Њихова оштрица није заобишла ни опозицију, те је један био посвећен лидеру Двери Бошку Обрадовићу и његовом видео запису о „опасности“ од миграната. Уследио је прилог и о „народним патролама“ које „штите“ жене и децу од мигрантске пошасти. Уз шалу, али и озбиљан коментар, сатиричари из „24 минута“ су подсетили на број убијених и силованих жена у Србији од почетка године, од стране супружника и чланова породица. „Опоменули“ су и министра просвете Младена Шарчевића да микрофон „није оно што се гура у око“ већ служи да се чује кад он, на пример, каже „навалентан“.

Порука публици на крају емисије је била да прошетају по шуми у Кошутњаку, али и да купе нови Недељник. Не због госта, већ зато што се у њему налазе две Кесићеве фотографије, добре за кожу и раст косе, уколико се окаче у спаваћој соби.

Њузовци: Све је исто

– Нема разлике између досадашњих емисија и ове. Иста је екипа, исти концепт, студио сличан – поручили су Њузовци, Марко Дражић и Ненад Милосављевић након снимљене емисије. Једино је Мирослав Вујовићу теже, јер мора из Миријева да се „пробија“ до Кошутњака, док му је било лакше да долази до студија О2.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси