Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Првановић позвао запослене да се супроставе руководству РТС-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

01. 03. 2020.

Извор: Бета

Првановић позвао запослене да се супроставе руководству РТС-а

Професор Слободан Првановић изјавио је вечерас у Београду на "Протесту професора за нови РТС" да је време за општу грађанску мирну побуну.

"Не требају нам мотке већ тражимо да се закон поштује", рекао је Првановић и додао да је ово "борба против медијског мрака".Он је рекао да је власт претворила РТС у "партијску телевизију" и позвао запослене да се супротставе рукводству те медијске куће, јер како је додао "не раде професионално већ против народа".

Првановић је подсетио да је заједно са члановима академске заједнице већ тражио да РТС ради професионално и да његово руководство поднесе оставке, али да су се они "оглушили о те захтеве", тако да ће им након протеста однети Закон о јавном сервису.

Професорка Ирина Суботић је рекла да програм РТС-а мора да буде за све а не за једну "класу".

"Програм РТС-а диктира се са једног моћног места", напоменула је она, додајући да је стварност далеко од онога што се на информативним програмима РТС-а приказује.

"Ми не желимо да правимо програм РТС-а, већ да та медијскла кућа буде у бољим рукама", рекла је Ирина.

Новинарка Гордана Суша истакла је да ова власт поробљава медије, тако да се од јутра до повечерја гледа председник Србије Александар Вучић.

"Новинари РТС-а су се позиционирали као она три мајмунчића који су рукама прекрили очи, уши и уста и лични су привезак председника", рекла је Суша.

Она је рекла да на РТС-у данас поново постоје "црне листе неподобних", тако да је новинска агенција Бета "отказана", а доминира агенција Тањуг.Додуше, како је додала, "ко зна из ког извора непознатог стижу на капаљку друге вести".Она је навела и да је РТС одбио да емитује спот организације ЦРТА.

Председник Независног удружења новинара Србије Жељко Бодрожић позвао је запослене у РТС-у да се ослободе стега и спасу своју људску и професионалну част.

Он је рекао да информативни програм РТС-а приказује опсене и лажи, представља хвалоспев вођи и да је дезинформативни памфлет власти.

"РТС шири партијску пропаганду и крши закон, јер им је дужност да грађане истинито информишу", казао је Бодрожић.

У шетњи ка РТС-у, том скупу се придружила група грађана са протеста у организацији Грађанског отпора, који су носили транспарент "У бојокот 2020".

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси