Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Гајовић: Ишао сам од министра до министра да питам што избегавају долазак на Н1 (ВИДЕО)
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

21. 02. 2020.

Аутор: Јелена Петровић Извор: Н1

Гајовић: Ишао сам од министра до министра да питам што избегавају долазак на Н1 (ВИДЕО)

Државни секретар у Министарству културе и информисања Александар Гајовић изјавио је да је ишао од министра до министра на једној седници Владе Србије и питао их зашто не гостују на ТВ Н1 и да су му одговарали - зашто не бисмо дошли, нека зову... Подсећамо да је ТВ Н1 много пута упућивала позиве министрима и председнику Александру Вучићу.

Државни секретар каже да је одржао обећање које је дао у једном од ранијих гостовања на Н1.

"Ја сам у једној од ваших емисија, на примедбу да сам један од ретких који долази у ваше емисије и то и сада могу да кажем да волим да дођем, из простог разлога што мислим да овде може доста тога да се каже, да се супротставе мишљења, и то је нека врста демократије... Заиста сам на једној седници Владе ишао од једног до другог министра да би питао шта се догађа, што избегавају долазак на Н1... Сви ме поприлично згрануто гледали - зашто не бисмо дошли, нека зову... Е сад вероватно ви ту имате статистику колико сте их пута звали", рекао је Гајовић. Водитељ је пренео Гајовићу да слободно следећи пут може да им каже да их је Н1 много пута звао, подсећајући да је председнику Вучићу упућиван и јавни позив.

Упитан о реакцијама, етикетама и притисцима на Н1 после емитовања документарца "Владалац", политичке биографије председника државе и СНС Александра Вучића, Гајовић је рекао да је одгледао серијал, али да се можда може поставити и контрапитање - да је то притисак на главног актера.

Документарац му се, каже, није допао...

"Имао сам прилике да га гледам, мислим да је пун острашћености, то ми се не допада... Мислим да је политизован, мислим да ми се и то не допада... Ја када говорим о документарцу увек имам у виду Мајкла Мура... Овако је то једнострано, ја ништа ново нисам сазнао", навео је гост Н1.

На питање шта је једнострано, каже  - постоји само једна страна. На констатацију да сам председник није желео да учествује у филму, одговорио је да се њему документарац не допада, да је "лоше урађен и да би тешко могао да га подведе под категорију 'документарац'". Мислим да је лоше урађен, ово је заиста лични утисак, додао је.

Упитан да ли је притисак на медије све оно што смо чули протеклих дана, а након емитовања документарца, каже: "Можемо да направимо и контрапитање, да ли је то притисак на другу страну, на можда оног који је главни јунак, да ли је то притисак на њега", упитао је Гајовић, након чега је водитељ поновио да Вучић није хтео да учествује.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси