Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Радомировић о Вулину и коментарисању необјављеног текста у Недељнику: Није довољно извињење, потребно је објашњење
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

18. 02. 2020.

Извор: Nedeljnik.rs

Радомировић о Вулину и коментарисању необјављеног текста у Недељнику: Није довољно извињење, потребно је објашњење

Владимир Радомировић, председник Удружења новинара Србије, поручио је да није довољно извињење Министарства одбране у случају коментарисања необјављеног текста у Недељнику од стране министра одбране Александра Вулина, случаја који је изазвао озбиљне сумње да су службе безбедности прислушкивале комуникацију редакције Недељника и бившег министра одбране Драгана Шутановца.

“Није довољно што се Министарство одбране извинило због грешке, већ је потребно да објасни како је до те ‘грешке’ дошло и како је могуће да се у саопштењу министра одбране критикује нешто што није ни објављено. У Србији имамо искуства са незаконитим праћењем новинара и због тога је важно да се што пре расветли све у вези са овим случајем”, рекао је Радомировић у изјави за Недељник.

Министар одбране Александар Вулин је у спорној изјави коментарисао ауторски текст Драгана Шутановца у Недељнику који није објављен, а када је та чињеница обелодањена, служба за односе са јавношћу Министарства одбране је, уз извињење, објавила да се Вулин осврнуо на интервју Шутановца у Куриру.

У Куриру, међутим, Шутановац није помињао српско-руску сарадњу, нити посету Србији руског министра одбране Сергеја Шојгуа, што је и била тема Вулиновог коментара.

Редакција Недељника је саопштила да не прихвата “несувисло објашњење и увредљиво извињење” ПР службе министра одбране, да је “грубом грешком” уместо “текст у листу Курир” написано да је реакција министра Вулина на текст у Недељнику.

Редакција је и званично поставила питање како је министар Вулин знао шта пише у тексту који је, поред Шутановца, био само у мејловима уредника у Недељнику.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси