Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Светски дан радија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

13. 02. 2020.

Извор: РТВ

Светски дан радија

Иако су му, услед развоја технологије, предвиђали нестајање, поготово појавом телевизије као електронског медија, радио не да није нестао, већ је доживео велике трансформације и заузима једно од најзначајнијих места у информативном систему Србије, што је иначе карактеристично за земље чланице ЕУ.

Поводом Светског дана радија, који се данас обележава, Министарство културе и информисања истиче да сваког дана ослушкује тржиште и прати потребе овог медија, јер сматра да постоји простор и жеља за његовим унапређењем.

Пошто је реч о медију који допире до најширих слојева становништва и значајно доприноси образовању грађана, њиховом културном и политичком развоју, Министарство у складу са својим овлашћењима и могућностима ради на његовом побољшању и унапређењу.

За суфинансирање пројеката производње медијских садржаја за радио у 2020. години Министарство културе и информисања определило је 30 милиона динара и настојаће да тај износ временом повећава. На тај начин, Министарство доприноси подизању квалитета радио програма и помаже му да се развија.

Светски дан радија је, подсећања ради, утврдио Унеско 2011. године, пошто је 13. фебруара 1946. године први пут емитован програм Радија УН. Циљ овог празника је промоција радија и свих оних добрих могућности које тај медиј пружа.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси