Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Италијански новинар Ратка Младића "прогласио мртвим"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

12. 02. 2020.

Извор: Б92

Италијански новинар Ратка Младића "прогласио мртвим"

Налог на Твитеру на коме је објављено да је Ратко Младић преминуо заправо је лажни налог који је направио Томазо Дебенедети.

Како су страни медији писали још 2018. године, овај новинар је и раније имао сличне испаде и тада "мртвим" прогласио Косту Гавраса.

Дебенедетију то није био први пут. "Сахранио" је већ раније и Ј. К. Ролинг, Фидела Кастра, папу Бенедикта XВИ, Милана Кундеру...

Лист Њујоркер је писао како је он раније измислио чак 60 интервјуа са познатим личностима од Горбачова до далај-ламе, а све му је пролазило непримећено зато што је углавном писао за мале италијанске новине.

Према писању страних медија, све је избило на површину када је један италијански новинар питао писца Филипа Рота нешто што је овај раније наводно рекао Дебенедетију.

Ипак, он се, чини се, није много потресао. "Свиђа ми се да будем италијански шампион у лагању", рекао је он једном приликом и додао да пуно труда и енергије улаже у припремање својих превара како би биле што успешније.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси