Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Спутњик прославио јубилеј уз присуство државног врха
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

12. 02. 2020.

Извор: РТС

Спутњик прославио јубилеј уз присуство државног врха

Агенција Спутњик присутна је у медијском простору Србије пет година. Вечерас су прославили свој јубилеј у присуству државног врха Србије, дипломатског кора, представника јавног и културног живота. За свој највећи успех сматрају то што су, кажу, брзо постали један од најцитиранијих медија.

Главна уредница редакције Спутњик Србија Љубинка Милинчић је рекла да је Спутњик за пет година отворио прозор у свет који је до тада отваран само преко западних медија.

"Ми смо о Русији знали врло мало или ништа, а онда смо добијали модификоване информације од разних других медија. О Сирији нисмо знали ништа, информације са ратишта смо довијали из Лондона. Показали смо другу страну медаље", рекла је Милинчићева.

Руски амбасадор Александар Боцан-Харченко рекао је да је "истина највећа вредност за Спутњик".

"И у садашњем свету у којем морамо да живимо истина је најважнија", рекао је амбасадор.

Редитељ Емир Кустурица каже да њему, који је као дете растао уз Јурија Гагарина и Нила Армстронга, пут у свемир или пут у истину треба да буде иста ствар.

"И утолико је постојање једног медија који не дозвољава да се идеологија неистине претвара у истину, него да се обрнуто налазимо управо на средини између онога што је некада представљала бивша Југославија – истина да се у истом том свемиру сударају струје које можемо сами да одредимо да ли су тачне или не", рекао је Кустурица.

Коментари (1)

Остави коментар
сре

12.02.

2020.

Божидар Анђелковић [нерегистровани] у 11:32

Честитка

Честитам Спутњику петогодишњи јубилеј и желим све најбоље у будућем раду.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси