Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Митровић: Пинк М неће емитовати Ново јутро због забране САЕМ
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

11. 02. 2020.

Аутор: ФоНет Извор: Данас

Митровић: Пинк М неће емитовати Ново јутро због забране САЕМ

Власник и директор Пинк медија групе Жељко Митровић изјавио је да ће Пинк да поштује одлуку Савета за електронске медије Црне Горе (САЕМ) да на кабловској телевизији Пинк М, на три месеца, буде забрањено емитовање програма Ново јутро, али је нагласио да се ТВ Пинк неће одрицати професионалних стандарда којима се до сада увек водила.

Док сам власник, директор и главни уредник свих 60 канала који се емитују на Пинк медија групи, нећу да дозволим да било ког госта у било којој дебати, у политичкој емисији или у јутарњем програму цензуришемо или да му се укине слобода говора што је уставом загарантовано право, поручио је Митровић, објављено је на сајту ТВ Пинк.

Како је нагласио, ТВ Пинк се, као и увек до сад, бавила темама које су важне за цео регион, а ту спадају и дешавања у Црној Гори, међу којима и теме о СПЦ у Црној Гори, о њеној имовини и на крају о Закону о слободи вероисповести.

Када у било којој земљи на свету на улицама има преко стотину хиљада људи, то је вест и то је ствар која је за полемику и дискустију, па и код нас на Пинку, истакао је Митровић.

Такође, невероватно је да се позивају на члан закона који се односи на распиривање расне и верске нетрпељивости, јер овде није реч о различитим расама, а и православни смо народ, оценио је он.

Митровић је упитао како је ова мера уопште спроводљива, јер ТВ Пинк има 60 канала и свакако се на неком од осталих емитује Ново јутро, док је нагласио да мера важи само за канал Пинк М.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси