Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Осамнаести рођендан „Квадратуре круга“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

06. 02. 2020.

Аутор: Милица Милосављевић Извор: РТС

Осамнаести рођендан „Квадратуре круга“

Екипа емисије, колеге и пријатељи обележили су 18. годину емитовања култне РТС-ове емисије „Квадратурa круга“, у којој је, како каже аутор Бранко Станковић, човек увек испред и изнад свега.

За 18 година испричано је 1.850 људских прича, емитовано више од 850 емисија, а екипа је прешла пут дужи од 1.200.000 километара. 

„Мало ли је испричати толико прича. Замислите да из ноћи у ноћ неком причате причу и да притом не досадите том неком. Надам се да нисмо досадили са Квадратуром круга“, рекао је аутор „Квадратуре круга“ Бранко Станковић на свечаности одржаној у РТС клубу. 

Станковић је истакао да се емисија увек враћала љубави, у којој нема математике већ само хемије. Емисија је уздизала човека за разлику од ријалитија који га је, како каже, прљао.

Кроз емисију је изграђено 16 кућа и купљен један стан, опремљено 20 домова, обезбеђено 70 стипендија за ученике. Многе породице добиле су новчану, помоћ у храни и одећи.

Уредница редакције Актуелности Бранка Керкез указала је да је 18 година дуг период „током код новорођенче постане одрастао човек“, па је за емисију, додаје, велики успех да траје толико дуго. 

На свечаности је емитован и кратак филм у ком су приказани исечци из емисија емитованих током 18 година – од приче о силаску у утробу земље са рударима, до приче „са неба“ где електромонтери раде на далеководима, али и бројне приче о „малим и великим“ људима. 

Додељене су и награде за племенитост људима и институцијама које су током 2019. године помогли бројним породицама. Награђени су Завичајно удружење "Херцеговина", фирма "Неимар В" и удружење "Стари Рас".

Бранко Станковић је један од најнаграђиванијих новинара РТС-а. Током каријере добио је више од 60 награда, међу којима су и Вукова награда, признање Капетан Миша Анастасијевић, награда за животно дело, награде за племенитост и људскост. 

У суботу ће на РТС1 бити емитован други део специјалног серијала посвећен 18. рођендану емисије „Квадратура круга“.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси