Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Дискриминација српских медија или грешка протокола?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

06. 02. 2020.

Извор: www.newpressproduction.com

Дискриминација српских медија или грешка протокола?

Председница Скупштине Косова Вјоса Османи организовала је синоћ пријем за представнике медија акредитованих у косовском парламенту. Међутим како NEW-PRESS сазнаје из разговора са десетак српских представника медија који су акредитовани за праћење догађаја у Скупштини Косова, позив за пријем добиле су само две новинарке српских медија и то на албанском језику.

Иначе, позиве и обавештења из Скупштине Косова српски медији, на српском језику добијају од службеника за информисање у Скупштини Косова Ђељаља Илијаза. У обавештењу о агенди Вјосе Османи за 05.02.2020. године, које је Илијаз јуче послао српским медијима, није наведен пријем за представнике медија.

Од српских новинара пријему који је организовала председница Скупштине Косова присуствовао је само Синиша Костић новинар РТК 2.

Костић је на свом Фејсбук профилу уз фотографију са председницом косовског парламента написао да је Вјоси  Османи “указао на проблем превода, са којим се суочавају новинари који извештавају на српском језику и да се нада решењу проблема”. 

Председник Удружења новинара Србије на Косову Будимир Ничић изјавио је за NEW-PRESS да се нада да је у питању техничка грешка.

“Надам се да госпођа  Османи није неко ко би свој патриотизам показивао тиме што ће да игнорише и дискриминише српске новинаре. Међутим у сваком случају ово јесте пропуст, али време ће свакако показати да ли је у питању технички проблем или нешто друго”, рекао не Ничић. 

NEW-PRESS за сада није успео да ступи у контакт са Ђељаљом Илијазом службеником за информисање у косовском парламенту.

Коментари (1)

Остави коментар
пет

07.02.

2020.

Божидар Анђелковић [нерегистровани] у 16:56

Грешка у наслову

Поштоване колеге, имате словну грешку у наслову. Пише ПРОТОКАЛА а треба ПРОТОКОЛА.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси