Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Прича о причи: Узбуњивач (ВИДЕО)
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

31. 01. 2020.

Аутор: Јована Томић, Владимир Костић, Дина Ђорђевић Извор: ЦИНС

Прича о причи: Узбуњивач (ВИДЕО)

Борба једног човека да се чује истина о могућим злоупотребама у ваљевској фабрици оружја Крушик, у коју је укључен сам врх власти у Србији, обележила је претходну годину.

Центар за истраживачко новинарство Србије открива како је настала прича о Крушику - од првог сусрета Александра Обрадовића са новинарима па све док јавност није сазнала за његово хапшење.

О томе на који начин је текла комуникација Александра Обрадовића и истраживачких новинара, зашто је Обрадовић ишао „од редакције до редакције“, о чему је размишљао у притвору и како су се новинари осећали када су сазнали да им је извор ухапшен, за ЦИНС говоре узбуњивач Александар Обрадовић, уредник Балканске истраживачке мреже (БИРН) Слободан Георгиев, уредник Пиштаљке Владимир Радомировић, новинарка портала Arms Watch Dilyana Gaytandzhieva (Дилијана Гајтанџијева), новинар недељника НИН Вук Цвијић и новинарка Мреже за истраживање криминала и корупције (КРИК) Драгана Пећо.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси