Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Секулић: Изјаве премијерке потврђују да спор око Н1 има политичку позадину (Видео)
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

30. 01. 2020.

Извор: Н1

Секулић: Изјаве премијерке потврђују да спор око Н1 има политичку позадину (Видео)

Главни и одговорни уредник новинске агенције Фонет Зоран Секулић оценио је да се оваквим понашањем према Н1 угрожава медијски плурализам који је законом заштићен. "Својим изјавама премијерка је потврдила да цела ствар има и политичку позадину, оптужује Н1 да је у улози политичке странке, да шири лажне вести...", каже он.

Премијерка Ана Брнабић наставља да инсистира да је спор Телекома и Унитед Гроуп комерцијално, а не политичко питање. Тврди и да је Унитед Гроуп, та која је грађанима укинула Н1, а не Телеком. Секулић каже да је то једно комплексно питање, као и да може да се посматра на неколико равни.

"Постоји пословна раван, медијска, а постоји и политичка. Већ неко време Телеком покушава да сузбије утицај СББ, а самим тим и Н1 у Србији, аквизицијама. Сада смо дошли у фазу да постоји спор око пласмана Н1 у њиховом систему, они су заинтересовани за спортске канале, то доноси највише новца. Какве год да су побуде, не може човек да се отме утиску да све има и политичку позадину - уочи предизборне кампање, ускраћивање људима права да имају свестрану, разноврсну информацију да могу да одлуче", каже он.

Додаје да мисли да се оваквим понашањем према Н1 угрожава медијски плурализам који је законом заштићен.

"Својим изјавама премијерка је потврдила да цела ствар има и политичку позадину, оптужује Н1 да је у улози политичке странке, да шири лажне вести...", каже он.

Овај случај је, сматра Секулић, парадигма стања ствари са слободом медија у Србији.

"У овом тренутку је Н1 у улози громобрана, ако се овакве ствари дешавају Н1, можете ли да замислите шта се дешава са другим медијима, у унутрашњости, врло често се ти људи излажу чак и животној опасности", каже Секулић.

Текст у целости је на сајту Н1.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси