Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Дејан Ђорђевић тужио лист Данас
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

29. 01. 2020.

Аутор: Данас, Бета Извор: Н1

Дејан Ђорђевић тужио лист Данас

Бизнисмен Дејан Ђорђевић који је требало да постане купац приватног београдског Универзитета "Мегатренд", тужио је лист "Данас" због "нанете душевне боли" и тражи 500.000 динара одштете.

Како је навео тај лист у издању за среду, Ђорђевић је тужио издавача тог листа "Дан Граф", новнарку листа Зорицу Миладиновић и главног и одговорног уредника Драгољуба Петровића због текстова који, како се наводи у тужби, "садрже неистините информације и тешке увредљиве тврдње којима се вређа част и углед тужиоца".

У тужби је наведено да је под насловом у том листу "Ко је бизнисмен Дејан Ђорђевић, чији конзорцијум је купио Мегатренд" новинарка Миладиновић написала под знацима навода да је Ђорђевић завршио Медицински факултет у Приштини, иако су то, како се наводи, "лако проверљиве информације".

Поводом другог текста листа који се наводи у тужби, под насловом "Бизнисмен који је купио Мегатренд: Иза мене стоји држава", Ђорђевић истиче да су "очибодеће недоследности између наведених текстова" као и да новинарка Миладиновић "потпуно нетачно, необјективно и непотпуно извештава" представљајући Ђорђевића "првенствено као бизнисмена чији је конзорицијум купио Универзитет Мегатренд".

У тужби се наводи и да је "нејасан интерес јавности да се омаловажава човек који улаже капитал Европске уније".

Новинарка Зорица Миладиновић поднела је тужбу против Ђорђевића због његовог отвореног писма у којем је навео да "није дао изјаву". Поступак поводом те тужбе ће почети 23. марта у Основном суду у Нишу.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси