Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Јунајтед: Премијерка заступа интересе Телекома
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

29. 01. 2020.

Аутор: ФоНет Извор: Данас

Јунајтед: Премијерка заступа интересе Телекома

Компанија Јунајтед медија саопштила је данас да премијерка Србије Ана Брнабић наставља да заступа интересе Телекома и да понавља данима идентичне реченице које садрже неистине о Јунајтед медији.

„Мислимо да је ово јединствен случај да премијерка једне државе, оптужи медиј као што је Н1 да производи ‘фејк њуз’ и да је сам себе укинуо“, указује се у саопштењу.

Јунајтед медија је подсетила да је Ана Брнабић и пре два дана на телевизији Пинк „махала“ пословном преписком две компаније, Јунајтед медије и Телекома Србије, износећи оптужбе да Н1 води политичку кампању.

Наводећи да је премијерка, уколико је заиста желела да о том спору изнесе истину у јавност, могла прво да се увери у чињенице, Јунајтед медија је указала да је више од 17 дана, када је истекао уговор са Телекомом, оставиле све канале надајући се да ће друга страна регулисати правни основ за дистрибуцију сигнала.

„Државни оператер није прихватио ниједну опцију за сарадњу коју смо понудили, а сигнал наших канала без правног основа не сме да се дистрибуира, ако се поштује закон Републике Србије“, истакла је Јунајтед медија.

Компанија је подсетила премијерку и јавност да је Телеком Србија захтевао од Јунајтед групе прошле године гашење сигнала РТС у дијаспори и тиме оставио милион људи без програма јавног сервиса.

„Верујемо да је премијерка имала увид у све чињенице, уместо што је заступала само Телекомову страну, подржала поштовање закона, испред интереса било које компаније.

Уместо што кривицу пребацује на нас, Ана Брнабић би могла да упита Телеком шта их спречава да одговоре на јавни позив и регулишу права за дистрибуцију канала Н1“, истиче се у саопштењу.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси