Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Повереник позвао институције на одговорније понашање и заштиту података о личности
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

28. 01. 2020.

Аутор: Бета Извор: Данас

Повереник позвао институције на одговорније понашање и заштиту података о личности

Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Милан Мариновић позвао је данас органе власти и друге правне субјекте, на одговорнији однос и поступање у свему у складу са обавезама из Закона о заштити података о личности.

Како је саопштено из те институције, Мариновић је на скупу којим је обележен 28. јануар, Дан заштите података о личности, указао на „недовољан“ одзив органа власти да обавесте повереника о лицу за заштиту података о личности и тиме испуне своју законску обавезу.

Говорећи о закону чија је примена почела августа прошле године, повереник је подсетио да је тражио одлагање примене тог акта јер период прилагођавања од девет месеци, како је оценио, није био довољан да органи власти буду у потпуности спремни за адекватну примену.

Скупу поводом Дана заштите података о личности присуствовали су и шеф Делегације ЕУ у Србији Сем Фабрици, шеф Мисије ОЕБС у Србији Андреа Орицио, шеф Мисије Савета Европе у Београду Тобијас Флесенкемпер, директор Мисије USAID у Србији Мајк де ла Роса.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси