Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Александар Обрадовић: Моја диплома је регуларна
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

28. 01. 2020.

Аутор: З. Р. Извор: Данас

Узбуњивачу из Крушика продужена суспензија, спрема се изгледа нова медијска кампања

Александар Обрадовић: Моја диплома је регуларна

Узбуњивач из Крушика Александар Обрадовић потврдио је јуче нашем листу да је, уочи минулог викенда, званично обавештен да му је суспензија, односно „удаљење с рада продужено до окончања кривичног поступка“, који се против њега води због наводног одавања пословне тајне.

– Обрадовић нам је доставио и документацију из које се види да је генерални директор Крушика, Владан Лукић, 7. октобра прошле године потписао решење којим му се њему „изриче мера привременог удаљавања са рада, због одређивања мере забране напуштања стана (кућног притвора)“. Узбуњивачу Александру Обрадовићу кућни притвор је укинут 18. децембра, а та судска одлука је у правној служби Крушика, према документу у који је наш лист имао увид, заведена 27. децембра. Зашто му је суспензија с посла ових дана продужена, не зна се. Владимир Гајић, адвокат Александра Обрадовића тим поводом је нашем листу недавно рекао да „закони не важе за Обрадовића“.

– Наш лист је од запослених у Крушику незванично обавештен да се спремају нови покушаји компромитације Обрадовића и његове тврдње да су приватни трговци оружјем блиски СНС, пре свих фирма ГИМ која се доводи у везу са Бранком Стефановићем, оцем министра полиције Небојше Стефановића и компаније Слободана Тешића, Крушикове производе куповале испод цене и тиме ваљевску фабрику довеле у незавидну ситуацију. Према нашим сазнањима, у режимским медијима се припрема кампања да је Александар Обрадовић своју високошколску диплому стекао нерегуларно, а да је његова мајка која је, до 2014., била директорка у Крушика, по одласку из предузећа „спаљивала одређену фабричку документацију“.

– Нема ништа спорно са мојом дипломом. Завршио сам Вишу струковну школу у Ваљеву, смер електронско пословање. Имам валидну диплому, што је лако проверити. Све време од доласка у Крушик радим на пословима који захтевају средњу стручну спрему. То са „паљењем документације“ тек није вредно коментарисања, рекао нам је Обрадовић.

Узбуњивач Александар Обрадовић ухапшен је 18. септембра на свом радном месту у Крушику, а у акцији хапшења учествовали су и припадници БИА. Након хапшења, Обрадовић је спроведен у истражни затвор у Београду. Из кућног притвора, под великим притиском јавности, пуштен је после три недеље.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси