Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Иранска водитељка дала отказ: Извините, лагала сам вас
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

15. 01. 2020.

Извор: Н1

Иранска водитељка дала отказ: Извините, лагала сам вас

Водитељка државне телевизије Геларе Џабари објавила је да даје отказ након вести да су за обарање украјинског авиона криви ирански пројектили. Још две водитељке одлучиле су се на исти корак.

Џабари се извинила у посту на Инстаграму, у којем је написала: "Било ми је јако тешко да поверујем да су наши грађани убијени. Опростите ми што сам ово касно сазнала. И опростите ми што сам вам 13 година говорила лажи."

Захра Хатами напустила је телевизију ИРИБ рекавши: "Хвала што сте ме прихватали као водитеља до данас. Никад се више нећу вратити на телевизију. Опростите ми", пише Гардијан.

Њихова колегиница Саба Рад објавила је: "Хвала вам за подршку током свих година моје каријере. Најављујем да после 21 године рада на радију и телевизији, не могу да наставим рад у медијима. Не могу".

Ове изјаве новинара део су кризе поверења након почетних покушаја државних званичника да негирају одговорност за обарање украјинског авиона грешком.

Кризе је утицала и да још неколико новинских агенција блиско повезаних са режимом почну да извештавају о протестима или да почну да се баве тврдњама о заташкавању несреће.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси