Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Гајић: За Обрадовића закони не важе
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

15. 01. 2020.

Аутор: З. Радовановић Извор: Данас

Узбуњивач из Крушика Александар Обрадовић и даље суспендован са посла

Гајић: За Обрадовића закони не важе

Владимир Гајић, адвокат узбуњивача из Крушика Александра Обрадовића, потврдио је јуче нашем листу да је његов клијент и даље суспендован с посла у ваљевској војној фабрици.

– Још увек нису ставили ван снаге одлуку о суспензији, мада су били дужни да, одмах и без одлагања, чим му је укинут притвор, решење о суспензији ставе ван снаге. Наравно, за Александра Обрадовића закони не важе, каже Гајић, напомињући да „није сигуран да Александар уопште жели да се врати да ради у Крушику“.

Гајић истиче и да је истрага у овом случају „у току“, односно да „тужилац води истрагу, скупља доказе“…

Узбуњивач Александар Обрадовић ухапшен је, подсетимо, на свом радном месту у Крушику 18. септембра, а у акцији хапшења учествовали су и агенти БИА.

Након хапшења, због тога што је јавности указао са сумњиве послове у трговини Крушиковим производима, у којима су, како је наводио, учествовале и учествују водеће домаће приватне компаније у тој делатности, међу којима и фирма ГИМ коју неретко заступа Бранко Стефановић, отац министра унутрашњих послова Небојше Стефановића, спроведен је у истражни затвор у Београду, и то без обавештавања јавности.

Из истражног затвора, под великим притиском јавности, после три недеље, премештен је у кућни притвор у Ваљеву, одакле је ослобођен 18. децембра.

И даље тврди да се није покајао што је указао на афере у трговини оружјем којима је Крушику, али и другим домаћим војним фабрикама, нанета велика материјална штета.

Иако му сам врх власти оспорава статус узбуњивача, наглашава да је тај исти државни врх, пре но што се обратио јавности, обавештавао о томе шта се дешава у Крушику.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси