Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Конкурс за новог директора РТС до 5. фебруара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

11. 01. 2020.

Аутор: Б. Цвејић Извор: Данас

Бујошевић може поново да се кандидује

Конкурс за новог директора РТС до 5. фебруара

Конкурс за избор новог генералног директора Радио-телевизије Србије требало би да буде расписан најкасније до 5. фебруара, потврђено је Данасу у РТС.

Актуелном директору јавног сервиса Србије Драгану Бујошевићу петогодишњи мандат истиче 5. маја ове године, а у складу са Законом о јавним сервисима и општим актима РТС конкурс за новог директора треба да се објави три месеца пре истека његовог мандата.

Одлуку о расписивању јавног конкурса донеће Управни одбор РТС.

На питање Данаса да ли Бујошевић може поново конкурисати за исто место, имајући у виду да је пре годину дана испунио услов за пензију, генерални секретар РТС Станислав Вељковић истиче да лица која су у пензији или стекла услов за старосну пензију могу да конкуришу за генералног директора уколико испуњавају услове прописане Законом о јавним медијским сервисима и Статутом РТС.

На конкурс за директора РТС се 2015. године пријавило 26 кандидата, а формално-правне услове испунило је њих 11. Осим Бујошевића кандидати који су тада испуњавали услове још били су Александар Аврамовић, Емин Голубовић, Младен Дражетин, Драган Ђукић, Вилибалд Ерић, Драган Караџић, Сандра Кесер, Миољуб Крсмановић, Александар Милутиновић и Александар Црквењаков.

Услови које кандидати за директора РТС морају да испуњавају су да имају држављанство Републике Србије, пребивалиште на територији Србије, да имају високу стручну спрему и да су „угледни стручњаци из области које су од значаја за обављање послова установе јавног медијског сервиса“ и најмање десет година радног искуства на руководећим пословима.

На поруке Данаса о томе да ли ће се поново кандидовати за директора РТС-а, Драган Бујошевић није одговорио.

Коментари (1)

Остави коментар
нед

12.01.

2020.

Божидар Анђелковић [нерегистровани] у 11:20

Глас гледалаца

Предлажем да сваки претплатник РТС-a, уз месечни рачун, добије и гласачки купон.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси