Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Реаговање Александра Гајовића на претње смрћу новинарима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

10. 01. 2020.

Извор: Министарство културе и информисања

Реаговање Александра Гајовића на претње смрћу новинарима

Министарство културе и информисања, поводом данас објављених претњи новинарима смрћу појединих опозиционих лидера, још једном подсећа на чињеницу да нико нема права да угрожава рад новинара и медијских радника, да им упућује увреде и изриче санкције без судског поступка и тако их онемогућава у обављању својих професионалних дужности.

Такође, наглашавамо, од велике је важности да јавност буде правовремено и, пре свега, тачно и недвосмислено обавештена о свим важним догађајима у земљи и свету, али да се притом медији морају беспоговорно придржавати свих законских норми како не би угрозили ничије достојанство, здравље, морал и интегритет.

Министарство културе и информисања овим путем, баш као и раније, осуђује сваки напад и притисак на новинаре, без обзира на уређивачку политику било ког гласила, поштујући сву различитост у остваривању тековина демократије и владавине права.

Подсећамо да је посао новинара да извештавају о темама од јавног интереса и значаја, што је загарантовано Законом о јавном информисању и медијима, а који је усклађен и хармонизован са нормама и одговорношћу према лицима о којима говоре. 

Најзад, Министарство културе и инфoрмисања ће увек, као и до сада,  указивати на неосноване атаке на државне органе и њихове представнике, односно на оне који нису у складу са медијским законима и новинарским кодексом понашања, већ су плод непримeрености, пристрасности и острашћености.

 

Александар Гајовић

државни секретар Министарства културе и информисања

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси