Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Новаковић (Савет за штампу): Објављивање детаља о отмици је случај за тужилаштво
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

10. 01. 2020.

Извор: Бета

Новаковић (Савет за штампу): Објављивање детаља о отмици је случај за тужилаштво

Генерална секретарка Савета за штампу Гордана Новаковић оценила је данас да објављивање детаља о отмици малолетнице у појединим новинама превазилази кршење Кодекса новинара и да је то случај за надлежно тужилаштво.

"Реч је и о озбиљној повреди Кодекса. Новинари су дужни да поштују достојанство жртве, а нарочито деце. Детаљи су објављени без икаквог обзира према девојчици и то је свакако скандалозно", казала је Новаковић за агенцију Бета.

Новаковић је подсетила Савет за штампу не може да реагује док случај не буде пријављен и додала да се нада да ће пријава брзо стићи.

"Реаговали смо прошле недеље на објављивање фотографија жртве, и мислили смо да је то најгоре што може да се догоди", рекла је она.

На питање да ли очекује да ће Министарство културе и информисања узети у обзир такво писање новина приликом додељивања новца из буџета за пројектно суфинансирање садржаја од јавног интереса, она је казала да је, и до сада, Министарство узимало у обзир пресуде Савета за штампу и да средства није додељивало медијима који су кршили Кодекс.

"Али остају градови, покрајине, општине и 150 локалних самоуправа које дају новац таквим медијима", истакла је Новаковић.

Поједини таблоиди у данашњем броју на насловним странама доносе изјаве ухапшеног Нинослава Јовановића о томе како је данима мучио отету дванаестогодишњу девојчицу.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси