Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Извињење Српског телеграфа због текста о отмици Монике Каримановић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

09. 01. 2020.

Извор: РТС

Извињење Српског телеграфа због текста о отмици Монике Каримановић

Дневни лист Српски телеграф саопштио је да се поводом објављивања делова исказа Нинослава Јовановића извињава пре свега његовој жртви девојчици Моники Каримановић и њеној породици, а потом и јавности коју је исказ потресао.

Намера редакције, како се наводи у саопштењу Српског телеграфа, није била да се причини додатна штета жртви, већ да се Јовановић овог пута не извуче за тешка кривична дела, изађе на слободу и понови исти злочин.

Српски телеграф сматра да, без обзира на то што и светски медији извештавају на сличан начин када су у питању исти или слични злочини, то не треба да буде оправдање или изговор.

"Ако смо и само једног човека узнемирили и повредили овим текстом, довољан је разлог да упутимо извињење", истиче се у саопштењу.

Раније данас, Министартво културе и информисања оценило је да данашње насловне стране појединих таблоида представљају само дно медијског неморала и бестидности.

Такође, писање појединих медија осудили су и потпредседница Владе Зорана Михајловић и повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић, као и Удружење новинара Србије.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси