Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Власник Радија „Браво“ неуморни хуманитарац
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

04. 01. 2020.

Аутор: М. Вељковић Извор: Данас

Новинар Слободан Васић спасилац угрожених суграђана у Пожаревцу

Власник Радија „Браво“ неуморни хуманитарац

Новинар Слободан Васић Васа, власник Радија „Браво“, постао је хуманитарац број 1 у Пожаревцу, захваљујући бројим акцијама за помоћ најугроженијима.

Чим до њега стигне „позив у помоћ“, тада до изражаја долази његово умеће врхунског оперативца.

У најкраћем року организује акције, које су увек успешне, искључиво због тога што му људи верују. А верују му јер сваки корак, сваку донацију у новцу или роби уредно и транспарентно пријављује на фејсбук групи.

– Трудим се да помогнем, јер потичем из породице чија су врата увек била отворена за људе који се нису снашли у датим временима, које је задесила нека несрећа и немање, каже Васа. Уз њега и хумане грађане до сада су изведене бројне акције.

Самохрана мајка двоје деце, Наташа Глишић, добила је нови кров кад јој се урушила таваница, а Наталија Миловановић новац за дуг банци која је претила запленом куће. Поштару Салиху Тољају, оцу петоро деце, кућа је стављена под кров, јер је прокишњавала, а болесним супружницима, Драгану и Василији Петровић, плаћен је дуг за струју и прибављени огрев, одећа и храна.

Васа и хумани грађани притекли су у помоћ и удовици пољопривредника из Дубравице, која није имала пара за његову сахрану. Успут се видело да она живи у тешким условима, па је Васа наставио акцију све док јој кућа није обновљена.

Деци која су ван система и које не посећује Деда Мраз, Васа крајем сваке године прикупља слаткише и играчке и неуморно разноси по граду и околним селима.

Васа и хумани грађани сакупили су помоћ за угрожену породицу Јанчић из Симићева, самохраној мајци четворо деце из Пожаревца обезбедили су котао за грејање, породици Јеремић из Костолца помогли су у санацији мансарде изгореле у пожару, а бројним породицама доставили су храну, одећу и обућу.

Признање у Хрватској

Прича о Васиним доброчинствима стигла је и до наших комшија, у Хрватску. Због тога га је Удруга новинара Хрватске прогласила победником у категорији „Најхуманији новинар у Региону“, а признање му је уручено на Фестивалу репортажа и репортера у Дарувару.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси