Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Милан Јовановић мора да плати 13.000 динара пореза за кућу која му је спаљена
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

03. 01. 2020.

Аутор: Јелена Мирковић Извор: Н1

Милан Јовановић мора да плати 13.000 динара пореза за кућу која му је спаљена

Новинар портала "Жиг инфо" Милан Јовановић, ком је пре више од годину дана запаљена кућа, поново се, каже, нашао у незавидној позицији. Наиме, из општине Гроцка му је стигла опомена да мора да плати порез од 13.000 динара за спаљену кућу. Иако су му у општини рекли да ће тај проблем решити, све је остало само на обећању.

Уместо помоћи за обнову спаљене куће, општина Гроцка послала је Милану Јовановићу, како каже, "новогодишњу честитку". Пред крај године, на адресу му је стигла коверта са опоменом.

"Тринаест хиљада динара да морам да платим порез на кућу коју су ми претходно запалили", наводи Јовановић.

Уколико се порез не плати, наведено је да ће бити наплаћен принудно, што би у Јовановићевом случају значило одузимањем од пензије.

Тврди да је од надлежних из општине раније добио обећање да ће бити ослобођен плаћања пореза за кућу, у којој, откако је спаљена, није ни живело.

Међутим, ствари су се, ипак, промениле.

"Нису у могућности, каже, да ме ослободе пореза, јер у пореском систему не постоји ни члан, ни начин да будем ослобођен плаћања пореза. Е, сад ја се питам, шта би било да је та кућа била срушена скроз до краја? Значи опет бих морао да платим порез, ван памети", каже Јовановић.

Ни после више од годину дана, кућа Милана Јовановића није скроз функционална. Каже да многе ствари још увек не може да приуштити, јер је у финансијској кризи због кредита, али да је захваљујући донацијама фондација, помоћи грађана и новинара успео да се врати на почетак.

"Ето вратио сам се у своју кућу, није све обновљено, имам један део кухиње, други немам, тераса ми је скроз уништена, немам средстава да купим, да окречим, ово што сам урадио, врата на гаражи, немам , као што видите, све то зјапи отворено. Град ништа није дао, премијерка обећала да ће помоћи то је само остало на обећањима", истиче Јовановић.

Док се држава не укључи, помажу, каже, грађани који су се организовали преко друштвених мрежа.

"Ја се њима пуно захваљујем на томе, већ сам добио од Поштанске штедионице да је до сада уплаћено око 7.000 динара, да су грађани уплатили да ми помогну да тај порез плати, да случајно општина Гроцка не пропадне, јер пазите, није мали новац 13.000 динара", поручује новинар портала "Жиг инфо".

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси